Pages

Tuesday, April 19, 2011

penulisan aku malam nie. . . . .


Assalamualaikum...

arghhh!! ( tiba2 lak kn )

bkan pasai pa, aku asa TENSION dah nak stdy

padahal bkan byk pown stdy. hukhukhuk

tapi dsbabkan aku malas dah nie

nak kata mata nie NGANTOK, x ngantok ag pown

tapi 2 lar. MALAS nie menghantui aku lar. adoyai! 



sebab apa aku malas nie? huh 

xsuka lar cam nie. lusa dah nak exam nie. :( 

go fiza go! 

dah xtaw nak wat pa, so aku pown pk nak update blog ja lar. lpas ja lam nie. huhu 

blog aku. pnya psal lar kan nak wat pa pown kn. ;0 )

actually, aku xtaw nak 2lis pa lam blog nie

law aku nak tulis yg formal perlu amek masa yg lama

so. . . aku pk, nak msa yg pndek update blog aku nie dari BERSAWANG ja anti

aku tulis ja apa yg aku asa n aku nak lpas

anti law da masa terluang, aku plan gak nak tulis SOMETHING lam blog aku nie

kita tunggu dan lihat k! 

bukan apa, skunk nie musim exam, so xda masa sgt lar nak update blog nie lama2

nie pown CURI2 masa gak nie nak update blog nie

aku xkisah pown law da owg nak baca ke x, ikut lar msing2 kan

btw, thanx lar pada yg membaca k. thanx sgt2

sbb blog aku nie xda pa sgt pown n aku nie pown bwu nak bljaQ alam blog2 nie

dah lar kot penulisan aku utk malam nie 

sebelum aku nak ttup tirai page blog aku nie

kita layan lagu nie jap ek ^____^ :



rasanya kwn2 knal kan APIT nie. tapi xsuma owg knal dy kan. actually aku minat dy n lagu2 dy. suara dy sdap sgt2. 2 pada aku lar k. (^^,)

antara lagu2 dy yg aku dah pnah dgaQ

k lar. layan ja lar ek. zaSssss!  

p/s : layan ja k. aku dah xlarat nak stdy sbnaQnya. huhu so, keja aku usha2 kat u tube ja lar.:0 ) k lar. selamat malam semua. .. . thanx..








thanx for reading ya

Sunday, April 17, 2011

tekanan!!


Assalamualaikum...

kemalasan tahap melampau gila nie. aishh! KENAPAKAH? xsdaQ2 ag nie, padahal final dah nak dkat kot. gila tol lar aku nie. . . .

kawan2. . . HELP ME!!!!! 

aku perlukan semangat yg kental skunk nie

untuk berjuang dalam dewan nanti

huh!! 

datang lar wahai rajin ke arah ku skunk nie gak

aku perlukan kamu sekarang! 

stress dah aku. >__________<


meh aku nak tulis jadual final aku. moga2 ada kwn yg nak igtkan n nak bg semangat kat aku suwoh stdy kan


21 APRIL 2011 ~ : ECO 415

*
*
*
*

25 APRIL 2011 ~ : MGT 417

*

26 APRIL 2011 ~ : ACC 418

*
*
*
*
30 APRIL 2011 ~ : MGT 420

*
*
*
*
*
*
*

8 MEI 2011 ~ : LAW 416

yes! nie lar date2 final exam aku nanti. * nie bpa ary aku gap nak ke pper strusnya.. b4 pper las 2 yg xbley blah, smpai smgu gap. mmg sja suwoh stdy lma2 kn. mentang2 pper LAW lak 2. mmg kena lar kn.
 perghh!  
mcm terer sgt LAW aku. owg dh bg smgu gap 2 syukur lar cik FIZA oit.. hehehe (,^^)

dah2 lar 2. p study k. . . .


caiyok2!! 

go fiza go! ( trade mark rumate aku ja bley bg smngat kat aku nak stdy. hehehehe)


p/s : sowie. entry aku menjak2 nie plek2 ket n pnuh ngn ke stressan. hohohoho aku xdpt nak menulis ngn baek skunk nie.emmmm xpa. bkn da owg nak bca entry aku nie pown. skadar suka2 ja.  tp spa2 yg bca 2, thanx sgt2 lar ye. bubye! 


thanx for reading ya

Saturday, April 16, 2011

benci! benci!


Assalamulaikum...

alhamdullillah igt nak bagi salam gak. huh

pagi nie aku rasa memang benci gila2 pnya! 

shitt! 

aku benci! aku benci! 


ilang mood aku nak stdy nie

benci! benci! benci! benci! benci! benci! benci! 

kerut2 dah muka cam budak nie haa


nak lagi! benci! benci! 


dah2 lar tu cik fiza. stop! but i will hate forever


HATE FOREVER!!!

p/s : mood kurang ok! but i smile always.... ^____________^




thanx for reading ya

its easy for you


Assalamualaikum...

ITS EASY FOR YOU! easy! easy! easy!


pa lar aku dok merapu meraban nie. tiba2 ja EASY. hahahaha sja suka2. nak luangkan masa yg ada nie. . .

p/s : mood kurang ok. pada jam 6.21 pm . . . 


thanx for reading ya

Friday, April 15, 2011

just for you


Assalamualaikum...

dalam entry kaly nie, aku tujukan sebuah lagu kepada seseorang. and aku rasa lagu nie betul2 mnyentuh jiwa aku. huh tiba2 nak jiwang cket kt cnie. (,^^) 

ok2. crius2.*_* aku terjatuh cinta dgn lagu nie sejak semalam aku dgar kt u tube n lirik lagu nie amat2 menyntuh jiwa aku n aku terpk nak tuju pada seseorang yg aku amat cintai sbelum nie tapi skunk suma dh berakhir. ;(  suma yg ada dalam ingatan hanyalah sebagai kenangan yg wat aku xboley nak lupakan smpai bila2. emmm

check it out k. ^____^

Kuharap... kau cuba memahami
Luahan hati ini
Yang ingin dicintai
Kuharap... kau dapat menghayati
Sentuhan jiwa ini
Yang ingin disayangi

Tiada balasan
Yang ada hanyalah alasan
Tiada jawapan
Yang ada hanyalah persoalan

Di manakah kejujuran
Di manakah ketulusan
Di manakah keikhlasan
Di manakah kejujuran

Kerana Tuhan hanya mahukan
Kejujuran, keikhlasan... cinta

Kuharap... kau dapat menghayati
Sentuhan jiwa ini
Yang ingin disayangi

Kuharap... kau cuba memahami
Luahan hati ini
Yang ingin dicintai
Kuharap... kau dapat menghayati
Sentuhan jiwa ini
Yang ingin disayangi

Di manakah kejujuran
Di manakah keikhlasan
Di manakah ketulusan
Di manakah keikhlasan

Kerana Tuhan hanya mahukan
Kejujuran, keikhlasan... cinta

lirik lagu nie betul2 buat aku rasa tersentuh sgt2. . . .

JUST FOR YOU


~ ********* ~









thanx for reading ya

Thursday, April 14, 2011

kau tak pernah tahu


Assalamualaikum...

apa yang kau tahu haa? yg kau tahu nak bad judge kt aku. ada kau pernah tahu apa yg aku rasa? apa yg aku alami skunk nie? KAU TAK PERNAH TAHU. . . . .

apa ag yg kau tahu haa? aku tawu aku nie xbaek pown n tak sempurna pown pada mata kau. xda manusia yg sempurna lam dunia nie. tapi kenapa KAU TAK PERNAH TAHU??? ~__~

kenapa kau buat aku cm nie haa? KENAPA? tak cukup ke ngn apa yg aku buat utk kau? 
diriku memang tak berharga pown pada kau. kalau tak, kenapa kau buat cm nie kt aku. . . . . . 

hina sungguh diri aku nie kan. kau campak aku nie cam kau campak brg yg dah rosak n tak berguna lagi pada kau. tapi kau still simpan aku, kau sakitkan aku lagi, padahal diri aku nie dh rosak. kenapa kau sakitkan diri aku nie lagi haa? kenapa KAU TAK PERNAH TAHU apa yg aku rasa skunk nie? kenapa kau biarkan diri aku nie MERANA haa? 

tak pernah rasa dihargai pown diri nie. sia-sia suma yg aku dah buat utk kau. tapi kau? tak tahu pown suma 2. aku rasa diri nie amat-amat hina. . .

aku jatuh hati kerana kata bicaramu

yang sering menggoda hati ini. . . . .

apakah kaulah wira yang aku nantikan dalam hidup ini . . . . .

aku try nak jadi seorang perempuan yang kau inginkan tapi its too late. TOO LATE! kau dah hina aku. kau dah campak aku jauh-jauh, kau dah CAMPAK aku! huh 

tapi kenapa aku still tnggu kau? kau nak tahu sebab apa? aku nak kau tahu yg aku masih SAYANGkan kau, aku masih CINTAkan kau, aku msih RINDUkan kau, aku masih KASIHkan kau. . . aku masih segala2 nya pada kau tapi aku dah tak boley nak ungkapkan semua 2 pada kau lagi. jiwa aku  terseksa sekarang nie. KAU TAK PERNAH TAHU . . . .
aku rindu suma2 2..huh adakah aku diselubungi dengan segala pembohongan dengan kata-kata kau pada aku selama nie? tapi aku percayakan kau tapi kenapa kau tak percayakan aku? persoalan sentiasa di fikiran ku..

aku tahu kau tak pernah lupa pada si DIA kn. . . aku nie tak sama macam DIA, aku tak sama cam dy. . . tapi kenapa kau buat aku cam 2 haa?


~ tiada jawapan pada persoalan ku ~

p/s : nie sekadar bayangan dari seorang gadis yang merana kerana seorang lelaki.. huh penuh feeling aku tulis. huhuh bayangan ja k. tapi rasanya, ada ja yg reality kn. . . . pmpn mmg selalu menjadi mgsa cm nie. . . seorang lelaki sentiasa nakkan yg sempurna dari seorang insan yg bergelar ' perempuan ' ...

sabarlah wahai gadis-gadis di luar sana termasuk lar diri aku nie..

thanx for reading ya

Wednesday, April 13, 2011

cinta satu kebahagiaan?


Assalamualaikum..

cinta,
satu perkataan yang ajaib, 
menjadikan diri di ambang kebahagiaan, 
dalam meniti hari-hari yang mendatang.......

tanpa cinta, 
kebahagiaan itu hilang

tanpa cinta,
kebahagiaan itu muncul

tanpa cinta,
sengsara yang datang

milik siapakah cinta itu?


i wanna be the girl who steals your heart. . . .




thanx for reading ya

10 april 2011


Assalamualaikum...

entry nie aku nak cita sal pengalaman aku pada malam yang bertarikh 10 APRIL 2011. .

kisahnya cm nie. jumaat lepas aku blek kg aku kt melaka. sbbnya MOYANG aku xchat. mak aku lar kol gtaw yg moyang aku dh xchat. isaw gak kn. so aku wakil mak aku p tgok moyang aku. alang2 aku dah dekat ngn melaka dah. family suma dok KEDAH, so susah lar cket nk dtg. adik2 aku sekolah ag. dpt berdoa ja lar kt sana. . . . aku dok sana smpai ary sabtu then aku ikut mak njang aku blek PORT DICKSON lak smpai ary ahad. . . .

nak dijadikan cita nie, ahad 2 aku nak blek SEGAMAT tmpt aku stdy skunk nie. mk njang n pk njang aku yg anta aku. nenek aku pown ikut skaly anta aku. . . .

plan A : mk njang aku nk anta pg ahad 2 tapi 

plan B: tiba2 pk njang aku ckp tgu dy blek sbb myb smpat smpai n smpat lar anta aku. pk njang aku time nie keja outsttion. 

plan B adalah keputusannya utk anta aku. lam kul 6.15 bwu bertolak dr port dickson ke segamat. so smpai mlm lar kn. . .

fuhh! nak smpai klimaks cita aku nie pown lmbt.huhu nak dijadikan cita nie, aku n yg laen2 HAMPIR2 TERBABAS actually.. huh! msa smpai satu selekoh kt segamat lar. aku dh ckp kt pk njang aku da selekoh kt depan 2, aku igtkn pk njang aku dh alert lar pa aku gtaw dy. perghh! time dh smpai selekoh 2, pk njang aku pny KONA (pusing) kt selekoh 2 ~ owg kedah ckp, kona menyakaQ ~, smpaikan bunyi tayar keta n hampir2 dh langgar tembok tanah yg kt depan kami time 2. alhmdullilah. pk njang aku smpat cntrol streng keta dy, law x, aku pown xtaw lar pa jadi kt kami suma malam 2. fuhh! sbbnya, selekoh kt situ tajam then tmbah lak pk njang aku lak drive laju. perghh! nenek aku mmg SHOCK gila lar. nsib lar xda skit jntung, law x, xtaw lar. . . 

nie pengalaman TERBABAS aku yg ke-2 xclap lam spjg idup aku. alhamdullillah TUHAN mAsih sayangkan aku smpaikn ke saat nie n umo aku masih pjg... insyllah.. amin...

p/s : drive keta 2 jgn laju2, alert ngn jalan, espcially jalan yg xpenah kita smpai ag. dan xlupa gak, aku nak igtkn yg TUHAN sentiasa dengan kita, tak kira di mana pown kita berada... 







thanx for reading ya

final exam


Assalamualaikum..

lma lak x update blog nie. nie bkn kes xsmpt tp kes MALAS nk update. . . .
sbbny aku nie law 2lis, mst pjg2. 2 yg jd malas 2. cita pa pown aku xtaw. . .

entry nie aku nk ckp sal FINAL EXAM aku yg dh xlma menanti dh 2..
arrgghh!! nk exam ja mst asa STRESS! TENSION! TERTEKAN! PRESSURE! ( sama ja kan mksud suma 2 huhu )

time nak dekat final lar mcm2 masalah yg dtg kn? sbb 2 yg bley asa suma yg aku mention kt atas 2. mahu x nya, nak kena pk stdy ag, nk pk masalah ag, nk SOLVE cm na lar pa lar. mcm2 nk kna pk.. emmmhhhh

sama lar cam aku skunk nie. time2 nie gak lar nak dtg suma masalah 2. sabar ja aku. sma 2 dtg dr ALLAH. segala yang baek dan buruk itu dtg dr DIA. astaghfirullah.....azim.. xbaek dok ngomel2 suma2 2. syukur lar sbb kita nie still idup kt muka bumi nie kn n da chance utk perbetulkan salah dan silap. . .

so.. BERDOA lar kita pada ILLAHI yg sentiasa ngn kita. .

sambung blek sal final.huhuhu tadi 2 sampingan. haa final ag. dh nk dkat final pown still xsdaQ ag 2. dok MERAPU MERABAN lar, dok BERGOSIP lar, dok  MACAM2 lar. mcm2 iklan astro 2. ' macam ada ' ~ xpasai2 ja msuk sal astro. bkn pa, selingan ja 2. nanti xpanjang lar entry aku nie. aku nie law skaly 2lis nk pjg2.hihihi 

smbung ag sal final. hahahahaha tah pa2 ja aku nie. . . 
aku nie dah lar jnis stdy las2 minit, bila nk ubah diri nie pown aku xtaw lar. pas 2, mula lar kata :

" banyaknya nak kena baca, nak kena hafal, nak kena paham ag. adoyai! fenin pala aku nie dh.  " 

2 lar OMELAN yg selalu akan aku ckp kt diri aku. padahal suma 2 salah diri sendiri ja. sapa suwoh stdy las2 min kn. sbb 2 yg jd banyak. ish3 fiza nie. . . . . . . 

FINAL! FINAL! FINAL! FINAL! 

ia datang lagi menjemputku untuk menguji diri ku yang lemah nie. huh! 

menguji kemampuan ku yg tak seberapa nie

tapi akan ku usaha sedaya upaya ku 
 untuk mengubah segalanya dalam hidup ku

dunia dan akhirat ku. . . . .

apa2 pown, kwn2 doakan lar yg tbaek utk aku dan xlupa gak kwn2 yg laen. aku turut berdoa kt kwn2 laen k. . . 

GOOD LUCK 2 ALL FWENZ K. . . 

STUDY HARD, STUDY SMART











thanx for reading ya

Tuesday, April 5, 2011

waaaa!!


Assalamualaikum..

ary nie ary emotional aku. sob3.. tah tba2 aty aku nie asa cdey ja. n aku rndu gla2 pny, owg ckp pa, tahap CIPAN r wa ckp luu.. ( kuaq bhsa kedah ^__^) 

ok2. patah blek pada tittle yg aku tulis 2. hukhuk
bermulanya kisah........... 

petang td lar, smbil2 aku dok on9, aty aku nie haa terusik gila2 lar suwoh aku blek umah UTARA sna nuu. aku dh jd xsbaq nk tgu cuti sem anti dh n aku nk jmpa mak abah n adik2 aku kt umah. ohh my sweet home..sob3..:"(

then.. aku pown msj kt membe PENANG, dialog kt bwah k :

" mira.. jom blek utara sok mlm.hoho "

" hoi. jgn dok mqeka. huhu dlu aku ajak blek ampa xmaw. ujung mgu nie kta p pcnic maw? "

" tah. tba2 aku asa nk blek r. xthan aku nk tgu cti sem.huh "

" huhu jgn pengaruh aku cm nie! "

" aku crius nie. aty nie asa nk blek. jap2. aku tny mak aku dlu."

picnic?? huhu bnyi mmg best tp 2 lar, aty aku nie dok nmpak jln umah ja nie. actually, aku nie bkn owg penang ye tp kedah ok! sbb 2 aku guna UTARA lam msj kt membe aku 2.
aku lom tny mak aku ag, 2 yg aku jap2 2.huhu then serta merta aku msj mak aku tny dy dlu.. dialog aku n mak aku :

" mak.. kak nk blek sok mlm. nk bli tket under spot je. law da, da lar. hati asa nk blek ja.emm"

" ............ nk nlek bpa ary? " 

" ................myb lam 4 ary kot.. "

" bkn ka isnn da muet "

" muet 12.4. tp isnn da tes, bkn muet "

" ....... bkn lme ag, bln dpan blek dh. ok. "

" ok. xpa lar cm 2. " 

" jgn marah n pndai2 jaga diri ye. klu rndu kol je. "

" ok. :""( kak jga dri kt cnie. "

lpas2 mak aku ckp " law rndu kol je ". perghh! air mata ku bagai air yg kuar dr paip air. huhu bley lak aku sma kan air mata aku ngn air paip. hoho no2! suci ag air mata aku nie. kuar law da pape yg wt aku asa dlm sgt lam jiwa aku nie. opss!! kntoi lar aku nie jnis yg SENSITIVE gurl.. hukhukhuk wateve lar. tp 2 lar aku! 

haa.. lpa lak nk gtaw, yg aku xley blek sbbny nk kna pkai kos byk kot g blek ja n xbbloi lam msa bpa ary ja aku nk blek. sbb 2 mak aku ckp cm 2. aku nie xda lar fmily sng sgt, so nk kna jimat2 lar. i have 2 understand for my condition's family. ( sowie ek law eng aku ngek2 cket. sbb aku nie xpndai sgt eng, im juz try it k!)

aku rindu suma owg lar. rindu suma owg yg aku sayang.. my sweet family, my sweet fwenz. my sweet *** (sigh! it's juz a memory :( ) n all things in far away from me. oh no!! waaaaaaaaaa......:"""( 

aku nk ngis je ary nie..sob3.. 

dh2 lar 2. anti kang aku ngis ag 2lis entry nie. huh 
juz nk luah pa yg aku alami skunk..

MY FAMILY ARE MY HEARTS AND FOREVER
I LOVE U ALL SO MUCH






thanx for reading ya

Monday, April 4, 2011

Tidak! TAK NAK!


Assalamualaikum..

tiba2 nak tulis ag entry nie. huhu TIDAK!! ^___^
apakah itu? katakan tidak pada MEROKOK! hehehehe tiba2 ja kan pada merokok lak. tp mmg tol pown kan, slalu kan da iklan cm 2. opss! clap lar. bkn katakan tidak pada merokok, katakan TAK NAK pada merokok. adoi! huhu 

pa yg aku dok merapu meraban nie. hahah actually i want to talk about TIDAK pada KAROK! (^^,)
lpas2 aku kuaq ary 2 ngn kwn2 aku tjuan nk bli brg tp kaki nie terlangkah nk p karok lak.huhu pa ag, kmi msuk r. kena 10 lagu. :) 2 pown xpuas ag 2.hehe 3 owg kmi jd keja ( aku, mira n ila ).. pa2 pown, ilang STRESS suma. sungguh2 aku nyanyi, ciap bley berdiri n pnuh feeling r nynyi r kn. hukhukhuk lma gla x p karok, kna skaly, nak lagi.. nak! nak! nak! ^__________^

" fiza, JANGAN! nk FINAL EXAM dh nie. " hehehe nasihat pada diri sendiri..

..KEJAYAAN ADALAH SEGALANYA..

dh abz exam anti, nak wat pa pown, wat lar. xsbarnya nk abz final exam nie. n yg utama, aku nak BALIK!!! rindu owg2 kt umah. MAK! ABAH! ADIK2! kangen bangat sama kamOo suma.. sob3 :"( 

dah2. xmo 2lis dh lar. aku pown xpham pa aku nk 2lis sbnarnya nie. abz cmpur suma story dh. huhu

KATAKAN TAK NAK PADA KAROK!! (^^,) 

~ wat masa nie ja lar, b4 final exam je..~ 

COMEY JA KAN. AKU CM 2 LAR.( PASAN GILA! HEHEHE )








thanx for reading ya

Sunday, April 3, 2011

CINTA


CINTA ( OST BEGITUKAH CINTA )
~ NAZIM OTHMAN ~


dengar bisikan rinduku kepada dirimu sayang 
namamu takkan terpadam dijiwaku 
tak sanggup ku menanti masanya 
untuk ku hidup bersama kamu selama-lamanya

apa yang ku ingin ku pastikan terjadi kasih 
ku impikan mahligai yang penuh ku hiasi dengan bunga-bunga hati
ranjau penuh duri juga lautan api akan ku gagahi redahi
tak mungkin akan ku lupakan segala janji pada dirimu

oh sayang oh cinta oh kasih setia selamanya
ku pinta ku rayu jangan kau pergi dariku
hatiku hanya ada padamu
membuatkan nadi terhenti berlagu
bila kau tiada disisiku

ohhhhh hidup tak bererti 
hilang tiada ganti
cinta ku cinta sejati

hati ku hanya ada padamu
membuatkan nadi terhenti berlagu
bila kau tiada di sisiku
oh sayang oh cinta oh kasih setia selamanya 
cinta


 ~ NAZIM OTHMAN ~






thanx for reading ya

sembuhkanlah DIA


Assalamualaikum..

pada malam yg dingin nie, jam 00:19 am, aku tb2 nk update ag blog aku yg ke 3 lam april 2011 aku nie..

lpas ape yg jd pda mlm nie, aku tingn nk luah kt dlm entry aku nie jap. myb lam srba cket ja. aku xley nk ckp spnuhnya..

DIA??? siapakah dia yg aku nyatakan kt TITLE? sowie!! sbb aku xley nk mention nma dy lam entry nie. aku juz bley ckp n mohon agar TUHAN sentiasa lindungi dia agar si dy cpat smbuh n seperti sblumny.. AMIN..
n aku arap kwn2 yg bca entry nie pown agar doakn dy agar cpat smbuh. even aku xmention siapa DIA yg sbnarny 2...:"(

aku isaw sgt2 kt dy tp aku xbley nk wt pape n dy pown xmo aku gngu dy n mtk aku pham ngn keadaan dy skunk nie. aku arap2 dy akn ok.. 

" wey.. xpa. jgn isaw k, aku sentiasa doakn hg cpat sembuh taw. dont wory! sob3 :""(  "



YA ALLAH.. KAU SEMBUHKANLAH PENYAKIT DIA DAN KAU AMPUNKANLAH SEGALA DOSA2 YANG DIA PERNAH LAKUKAN, YA ALLAH..AKU MOHON, YA ALLAH.. AMIN..




thanx for reading ya