Pages

Saturday, December 31, 2011

happy new year 2012


Assalamualaikum..

salam malam tahun baru 2012!! 



EPY NEW YEAR 2012!! 

sebelum masuknya tahun baru 2012 nie, aku nak da gak penutup blog aku utk tahun 2011 even blog aku nie xda ape yg menarik utk dibaca. 

aku just nak wish HAPPY NEW YEAR 2012 kepada sume kenalan-kenalan aku sepanjang hidup aku smpai lar ke ary nie 31 dec 2011. 

pertama sekaly, aku mohon maaf sekiranya sepanjang 2011 nie aku ada wat salah dan ada 'ter' lebih bicara, perbuatan, dan 'ter' guris perasaan sape2. 

ape yg aku arapkan utk tahun 2012 nie moga ape yg aku impikan akan menjadi kenyataan dan lebih baek..

dan sy arapkan gak hubungan bersama si 'dia' gak akan menjadi lebih baek dan tercapai ape yg kami impikan. amin..... 

KITA HANYA MAMPU MERANCANG, 
ALLAH YANG MENENTUKAN SEGALANYA

ape yg penting agar hidup aku bersama yg tersayang gak akan sentiasa diberkati.amin....

lastly.. aku akhiri entry 2011 aku ngn wish 

' HAPPY NEW YEAR 2012'





thanx for reading ya

Thursday, December 29, 2011

sorry to say


Assalamualaikum...



aku nak say sorry if entry aku mmg xok sebabnya aku nie tak pandai nak susun ayat and tak byk idea. juz

want to enjoy it.. if ada yg bce entry aku, if ada yg x betul, aku arap dapat lar tegur and gtawu aku k..

at same time, aku nak improve penyusunan esei dan bahasa aku either english or BM. sbbnya actually aku nie lemah bahasa and no idea..

thanx all..

thanx for reading ya

teettttt.............


Assalamualaikum...

pagi jumaat nie harapkan yg terbaek dr ALLAH S.W.T. . bkn hanya pada ary jumaat je taw, ary2 laen pown adalah ary yg terbaek gak. as we noe, ary jumaat pluang kte nak berdoa sungguh2 sbbnya kan ary jumaat insyllah doa kita mudah dimakbulkan olehNYA. moga2 idup kita sume sentiasa diberkati oleh ALLAH S.W.T. amin...

hehe..intro kaly nie tazkirah cket. ary jumaat kan.. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BERMADU???

tiba2 lak bermadu kan.huhu sume owg tawu kan law sebut pasal bermadu nie. especially utk gadis dan perempuan di luar sana termasuk lar diri aku nie haa..

perempuan mana yg sgup nak bermadu? kata laennya, nak berkongsi kasih ngn someone laen. berkongsi segalanya dgn owg laen yg sepatutnya dimiliki kita je. (tamak tol!)

urrghh! pada aku mmg pantang sgt2 law sebut pasal bermadu nie. ase sakit je telinga nie dengar. bkn setakat telinga, especially hati nie. ag2 lar membara. >__<''

mmg aku tak nafikan yg bermadu nie mmg baek sbbnya bg sape yg bermadu nie insyallah akan diberi payung emas masa kita kat syurga anti. insyallah. ramai gak lar yg berebut utk itu gak tapi xsume perempuan yg sgup hal itu terjadi kan? 

cakap pasal bermadu je, mcm2 alasan si lelaki akan bg. antaranya :

-- sunnah NABI 

-- ADA TEMAN LAW SI LELAKI TAK ADA

-- PAYUNG EMAS 

itu lar antra alasan yg akan diberi oleh si lelaki. alasan yg selalu kita dengar. alasan 1 dan 3 mmg bley diterima tapi alasan 3 yg susah nak terima 2. konon sebagai peneman lar law si dy xda. tapi mmg betul gak lar sbb ada gak teman anti, and xda lar sunyi sgt law time si dy 2 g keje ke ape kan. argghh! sume 2 alasan je! tapi law demi kebaikan si lelaki, contohnya xdapat nak bg zuriat dan mmg itu lar keinginan si lelaki, kita sebagai perempuan yg inginkan kebahagiaan si dy, kita kena redha seikhlas aty.. 

tapi selagi kita boley elak sume nie terjadi, sebaek mungkin kita akan berusaha utk elak. tapi law terjadi gak, kita kena redha ngn ape yg terjadi sbb itu sume ketentuan ALLAH S.W.T. . tapi kita pown kena betul2 ready lar kemungkinan terjadi. huh! (sambil taip nie pown, terbakar je aty aku ase)

masalah bermadu nie pown ada masalahnya gak. nie pada si lelaki. antaranya :

-- tak fair

-- semata-mata sbb nafsu

-- nak berfoya-foya (ada gak taw cm nie)

susah gak law masalah2 nie terjadi. si lelaki nak madukan si perempuan tapi tak pandai nak kawal. tambah2 masalah 2 dan 3. uishh! susah sgt2 law terjadi cm 2. tah ler. masing2 boley pk terbaek utk kehidupan masing2. hanya mampu berdoa dan terus berdoa yg terbaek. . . aku tak nak komen byk2. .
kalau nak gak, pandai2 lar control tapi pada aku, NOPE! aku xkan biar yg 2 terjadi. insyallah. aku arap sgt hal nie tak kan terjadi sepanjang hidup aku nie. amin... 

~ awak. igt! jgn sesekali aw! ( untuk si dy sy :) ) ~
arap sgt2 awk. emm 

ok lar. dats all 4 dis monink friday.^_^ update pjg2 pown bosan gak kan? ok! bubye. . .

p/s : bgun2 tdo td, twus on lappy and cepat nak update pasal bermadu nie. nie gara2 aku borak ngn si dy lar nie. lepas tgok TENTANG DHIA smlm. jd terkuar idea nak update.hihi




thanx for reading ya

SAYANG, PENGORBANAN DAN KESABARAN


Assalamualaikum...

urrmmm.. idea ape ek kaly nie aku tulis ek? lupa sejenak. tadi dah ada idea. terlupa plak.huhu

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

- 5 minutes later - 
haa... jumpa dah! :)



actually, petang nie aku ase nak jiwang sebentar. xda lar jiwang tapi luahan hati je.. 

semua owg pernah dgar kan owg selalu ckp cm nie
.
.
.

" benda yang kita betul2 sayang dan sgt2 itu lar tak patut dimiliki"
.
.
.

termasuk lar someone yg kita syg sgt2 gak. tapi boley ke sume 2 terjadi?
pada aku lar. susah sgt kan nak terima sume 2 utk owg yg kita syg.
yelar. dah lar dy yg kita syg, tiba2 kita lepaskan cam 2 je. sape nak cm 2. aku ase owg yg tol2 kuat je yg boley terima and wat cm 2 kan2? tol x?

owg ckp, 2 sume demi kebahagiaan owg yg kita syg. so, kita lepaskan dy. aku ase bpe % je yg ada prinsip cm 2 lam idup dowg. pada aku, susah sgt2 nak wat cm 2. mmg lar, kita syg dy and nak be with him. impossible lar law xda owg yg nak be with owg tersyg kita kan? nak share all things with him/her until the end of life. 

cuba bayangkan, kalau dah bertahun2 kita kenal, kita kawan, then tiba2 satu masa kita terpaksa lepaskan dy demi kebahagiaan dy gak. tipu lar kalau someone 2 tak ada pape perasaan langsung kan? mesti akan rasa kecewa, patah hati, pasrah and mcm2 perasaan ag lar. someone yg tol2 kuat je akn redha je sume 2. cam ayat nie :
.
.
.
redha itu ikhlas.... pasrah itu menyerah

maksudnya, someone yg tol2 and ikhlas aty je yg di kategorikan sebagai redha atas yg terjadi dan terima seadanya dengan hati yg ikhlas dan percaya pada qada' qadar

pasrah plak someone yg ase menyerah atas ape yg terjadi sbb terpaksa terima ape yg berlaku tapi bukan kehendak hati someone 2 sendiri ngn ikhlas dan percaya gak pada qada' qadar 

( pada pendapat aku lar. xtawu lar yg sebenar2nya. law ada salah tlg betulkan )

bila aku pk2 blek, tol gak kan. kita pasti nak owg yg kita syg 2 epy, bahagia ngn ape yg dy nak. so, kita yg nak tgok dy bahagia, kita perlu ada pengorbanan either pengorbanan kecil o besar. setiap yg berlaku pasti ada hikmah disebalik yg berlaku kan? hal nie mmg sentiasa digunakan dalam life kita. kdg2 benda yg kita korbankan 2 lar akn jd yg terbaik utk kita. kita tak tahu ape akan berlaku pada masa depan kita. kita hanya mampu berdoa dan berserah pada ALLAH S.W.T..

kesabaran 2 pown penting gak utk kita lalui kesukaran yg ada nie. bersabar nie pasti ada yg terbaik utk kita drpd ape yg kita miliki skrg nie. tol x? bersabar 2 kan separuh daripada iman. so, sentiasa lar bersabar ngn ape yg dilalui. 

so, ape yg penting skrg, pengorbanan dan kesabaran perlu ada demi kebahagiaan someone yg kita sayangi sepanjang hidup kita. satu hal, kita jgn sesekali kesal dgn keputusan yg kita wat. sebabnya setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.. 

huhu.. petang nie ase nak luah lar plak.haha 
nie sume ape yg aku dah lalui and amek pengajaran dr ape yg aku nmpk spjg life aku smpai ke saat nie..

p/s : luangkan masa petang nie sebelum TENTANG DHIA stat. hehehe ag pown, ary nie episod terakhir dah. aku xkisah law xda spe yg nak luangkan masa bca entry aku. nie sekadar suka2. ok! bubye.. c u later.. 





thanx for reading ya

Wednesday, December 28, 2011

for you, my dear


Assalamualaikum..

salam sejahtera dan salam satu malaysia..

awak.. sowie sy lambat update nak wish bezday awk ye tapi sy tetap igt!


epy bezday syg 20th!

on 26 dec 2011 awk dah cukup 20 years old taw! awk dah besar, dah tua.hihi 

so, life awk pown makin tua ok? :p 

relationship kte pown makin tua gak aw even kte still new ag. so ape yg sy arapkan dr awk  dan doakan utk awk:

1. moga awk dipanjangkan umo
2. dimurahkan rezeki
3. success in your life
4. moga hubungan kita akan berkekalan sepanjang hayat kita
5. get what u want and what we want
6. saling lebih memahami
7. saling lebih mempercayai
8. saling lebih mengenali
9. lebih bersabar ngn karenah msing2
10. lastly, hopely xda bad perselisihan faham 

haa.. 10 list yg sy wat utk awk. law ikutkan byk ag kot tapi xpe lar. 2 antara top 10 ape yg sy arapkan dan doakan for u and for us...

before that, sy ada lagu bezday utk awk aw. dgar k! 
presently special for u dear ..:


( sy import dr angkasawan taw nak wish bezday song utk awk.hehe )

SAYA SAYANG AWK SGT2 AND MISS AWAK SGT2! 

hopely kasih sayang kita jugak akan bertambah dan berkekalan




thanx for reading ya

Wednesday, December 21, 2011

Wǒ xiǎng huí jiā (我想回家)


Assalamualaikum..

salam sejahtera dan salam malam to all my fwenz..

apekah tajuk entry aku kaly nie. hehehe.. malam nie mood mandarin lak ase. :p eksyen je lbey fiza nie. ala.. bkn slalu pown. praktik cket. ^__^ fiza pulun! kte blaja bahasa baru.. 

eh! dah2. lari tajuk entry aku dah nie. nak tawu ape mksdny bg kwn2 yg xtawu? wewiittt! actually, tajuk entry kaly nie b'mksd Wǒ xiǎng huí jiā (我想回家) ~ saya mahu balik umah.. hehehe.. yeay! cer tgok pic bwh nie..


hehe.. ^__^ 

saya mahu pulang esok!! ( 2 pown nak kecoh cik fiza nie. adoi! ) padahal 2 mgu je pown cuti. 2 pown study week. >,<''

bkn ape. nie excited sgt sbbnya dah lama xblek kot. anak perantauan lar. perantauan ke? ( gurun, kedah ke segamat, johor) 
 eleh! owg laen yg dok oversea pown xkecoh cm nie. wekkk.:p 

ala..biar lar. owg laen bley cte luar dalam. aku nie kra ok lar, kecoh nak blek je pown! bkn slalu.huhu
watevee!

ape lar aku dok merapu sowg2 kat atas nie. hihi 
have enjoy it!!

pape pown, aku balek KEDAH sok mlm. xsbarnya nak smpai. windu kat family aku. especially adik wafiy cyg aku. dah staun dah dy. aku tgal dy ary 2, bwu nak start berjalan. skunk, mak aku ckp, dy dah bley berlari dah. jap je masa berlalu.. actually, aku tak penah jauh dr family dr aku kecik smpai lar aku 19 tapi ble dah msuk 20 nie aku dpt stdy kat johor lak. (segamat je k!) 
pesanan mak : niat 2 belajar, so belajar. jgn pk hal2 laen. ada poblem, settle baek2.. 
(2 lar pesanan yg mak aku selalu pesan kat aku)

haa..ckp sal wafiy cyg aku nie. aku ter lupa lak nak update sal wishes bezday dy. sowie cyg. 
tapi pape pown, along dah nynyi utk adik kan cyg? :)

EPY BELATED BEZDAY ADIK AMMAR WAFIY.. (13 DEC 2011)
pic dy anti lar aku update ye.. 

EPY BELATED GAK MY LOVEly MOM.. (4 DEC 2011)
yg penting skunk 'Wǒ xiǎng huí jiā'.:)
i can't waiting!! huhu

ok lar. nunyte.. c u in next entry.. ^___^



thanx for reading ya

Monday, December 19, 2011

tak pandai dan tiba2 je?


Assalamualaikum..

tak pandai? 

ape yg tak pandainya lak cik fiza kte nie tiba2 je. huhu 
selama aku ada blog nie.emmmm lbey krg 10 bulan dah kot tapi tak byk pown entry yg aku da. smpaikan ada yg aku tak penah update pown lam masa sebulan 2.emm;(  bknnya da cte sgt aku nak update lam entry aku nie. nak tawu sbb ape? meh aku listkan ek...:

1) tak pandai nak story even ada bnda nak di storykan
2) tak pandai nak susun ayat sbbnya aku nie act. lemah wat esei   nie
3) tak pandai nak dapatkan idea 
(2 je lar kot. statement ats gtawu cm ada byk je nak aku listkan. hehehehe ~ statement ke?)

aku selalu 'usha' blog2 yg laen and yg dah famous sume. menarik sgt and menarik perhatian aku nak mmbca. tapi tak sume lar pada aku. sbbnya kdg2 da blog tertentu cam 'over' sgt lar plak.opss! sowie ye law da spe2 yg terasa.. aku story dr ape yg aku nmpk lar. ane tak nya, kdg2 smpai menjatuhkan maruah diri sendiri then diri owg laen. cte sume abz luar dalam punya hal msing2.and da byk ag lar. aku pown xtawu ape tujuan blog di wujudkan.huhu pndapat sume owg laen2 kan. 

ada yg pk nak femeskan diri, ada yg nak suka2 je, ada yg nak luangkan masa terluang and story bout life dy, ada yg nak kongsi pngalaman life msing2 and byk ag lar. nak sebut sume, xmuat kot. hehehe 

(tiba2 je ase nak update hal nie:)

it ok sume 2. bguz lar. dr c2 kte bley gak nak nilai diri kite nie cm ane nak dbndingkan ngn owg laen. and kte tawu setiap owg da kekurangan diri masing2 kan? salah silap manusia 2 adalah normal pada kte. 2 kdg2 aku nak update, aku terpkir dulu sama ada entry aku nie sesuai ke x. bkn ape, tkt ter'over' sgt ke. yelar, bkn sume owg bley terima ape yg kte wat. tol x? but i noe that nobody read my entry, but it ok. bkn publisiti yg aku nakkan, juz nak syok2 sendiri je sbnarnya. tingin gak nak da blog cm owg laen. bley kongsi story ape yg ptt.hihi tapi tak sume kte bley cte kan? 

entry kaly nie aku tak tuju pada sape2 pown sbnarnya.and tak terniat pown. takut gak kang ada yg terasa then tak pasal2 aku kena kutuk lak.hehe aku luangkan masa je nie and tah tiba2 je aku nak update hal nie. tak terpikir pown pada mulanya. watevee lar. aku tulis ape yg terlintas je skunk nie. 

orait! finish yet. ^__^ hehe cukup lar kot entry kaly nie. dah xda idea nak smbg. anti aku dah da idea, aku continue ag ngn story laen lak yg terlintas di fikiran aku.:) daa2...

p/s: 2 more days. :)



tiba2 je.:p


thanx for reading ya

done! ^_^''


Assalamualaikum..

DONE! 

ombak rindu.. ^_______^

wat aku terpukau lagi3..................ngn lakonan AARON AZIZ. WOW! 

lelaki pujaan! lelaki idaman! urhh!!

bukan setakat lakonan dy tapi dirinya lar. hihi 

AARON AZIZ mmg da bez! and da bez world..! 

wat gadis2 di luar terpikat gler ngn kamo0.. 

tapi opSs! 

jgn lupa ye. abg 
NSEM,MACHO AND ALL THINGS 
kte dah berpunya aw. hekhekhek.

wat aku tak tido malam nie. hukhuk over lar aku nie. watevee!! 

btw, u're oweyz my idol.. gatai fiza! hahaha 

enough fiza.! aaron aziz...! ^____________^


arhhh ! lelaki idaman dan pujaan malaya.. ^_^ urhh!

b4 aku lbey2 sal cik abg kte nie. say nunyte all fwen ye.(^^,) 




thanx for reading ya

Sunday, December 18, 2011

missing u and love u..


Assalamualaikum...

salam tgah malam sume.. 

entry kaly nie aku juz nak gtawu yg  

'SAYA RINDU AWAK SGT2!'

saya SYG awk sgt2!! 


~ nUnytE dear ~





thanx for reading ya

Friday, December 2, 2011

opening in december 2011


Assalamualaikum..

salam satu MALAYSIA, salam SEJAHTERA, salam PAGI sabtu and salam....^___^ 
aku nak rasmi DECEMBER 2011 ngn sbuah lagu.. njoy it! thanx.. sowie too late..:p
actually, aku nak gtawu lagu nie mmg bez 4 me lar, dont noe bout u oll ok? i'm juz want to share wat i love in my day...

THE DAY YOU WENT AWAY (M2M)


Well I wonder,
Could it be?
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy,

Call me blind,
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know I really really do

Well hey... so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away 
So sad but true 
For lonely since the day
The day you went away.
Go On, Yay... Oh...

I remember - date and time
September 22nd Sunday twenty-five after nine
In the doorway
With your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we'll never have again, I know
I guess I really really know

Well hey, so much i need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away
(The Day you went away)
The Day you went away
Go on, Yay...

Oh oh oh
Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know i really really do

Well hey, so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away

Why do we never know what we've got till it's gone
How could I carry on
The day you went away

Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away
The day you went away
The Day you went away...
Go on, Yay... Oh...


layan....=)

bubye. c u next entry..

thanx for reading ya

Monday, November 21, 2011

Jelesnya.. ~dreaming will be a reality~


Assalamualaikum..

next entry.. (^^,) cuti-cuti nie pown xtawu nak wat ape lak kan. nak study, mood study 2 tak muncul2 ag pown. aduyai! come on lar FIZA!! actually, aku bwu lpas kemas umah. time cuti2 nie la nak spend masa kejap nak kemas umah. law time ada kelas, mmg tak lar. huh! wateva lar!

actually, aku nak luah cket lar ape yg aku ase skunk nie. bukan CINTAN CINTUN k..
feeling aku jelez je bila tgok kawan2 aku yg study kat OVERSEA. not 'oversea' ok? hehe nie oversea btol lar. tah bila lar aku nak sampai ke tahap cam 2 ek? emm *_* yelar. muda2 nie dah bley pegi dok sana. mmg lar owg ckp bila dok negara owg nie law xpandai nak jaga diri, kecundang gak. tapi da pepatah mengatakan gak ''JAUH PERJALANAN LUAS PENGALAMAN'' kan3? yg 2 sume atas diri masing2. sume owg da impian masing2 kan? juz tercapai atau pown tak tercapai je.. ''usaha tangga kejayaan''.. 

tapi aku nie, study pown malsa, nak tercapai apeny. hukhukhuk itulah penyakit aku yg xbley diubati. wwuuu!
dah macam2 ubat aku amek, tapi tetap tak menjadi gak. yg jadinya buang masa ngn hal tak berfaedah. 

niat aty 2 mmg dah da. niat je lar. hekhekhek dalam ISLAM kan ckp, niat 2 kan penting lam segala hal pown. law niat kte tak baik, maka tak baik lar jadinya. tapi law niat kte baik, baik lar jadinya. btw, kena usaha..aishh! bial lar nak berubah ek. hidayah tak sampai2 ag kot.:( 

insyllah satu ary anti, aku akan capai impian aku dan aku akan buktikan kat mak abah aku yg aku boleh! caiyok FIZA!! 
We never know how far reaching something we may think, say or do today will affect the lives of millions tomorrow.. 


thanx for reading ya

EMAS MILIK KITA SEPENUHNYA


Assalamualaikum...

huhu.. lamanya ase aku hapdate nie. las entry aku september. ok r 2. 2 bulan je pown. ala... ag pown bkn da spe nak bce entry aku nie. suka2 ja nak da gak BLOG nie.. ^_^ 


firstly, aku nak wish congrate 2 all MALAYSIAN football team sebab BERJAYA berjaya meraih kejayaan yg amat ternilai untuk negara TERCINTA.. even pelbagai getir yg dowg lalui, alhamdullilah, lastly peroleh kejayaan gak.. ^__^ CONGRATULATION GUYS!! ( tiba2 aku asa cam ayat skema lak.hehe wateva! )

mmg kat umah aku semalam excited tgok bola. aku ase umah aku yg pling2  BISING kot.haha 
puas aty bila dapat menjerit sekuat aty dan berbaloi gak lar sebab EMAS MILIK KITA SEPENUHNYA. 
-______-.. xsabar nak tgu isytihar CUTI UMUM je. actually, kami kat SINI(JOHOR) mmg dah cuti.hekhekhek..

HARIMAU MUDA MALAYA AAAUUUMMMM!! 2 SAYAP GARUDA AKHIRNYA TERKANDAS..^__________^  


CONGRATULATION!! 


thanx for reading ya

Monday, September 26, 2011

menjadi kenyataan ~


Assalamualaikum...

~ 24 SEPT 2011 ~

DATARAN IPOH (GEGAR RIA METRO)

lastly, i got da dream..^__^ bkn impian sgt lar, juz keinginan aku lar nak dptkan SAMSUNG CORBY II  je pown. 2 je yg aku mampu. cOlor PINK taw!! ahakz.. xpenah2 aku da thing cOlor pink.hoho nie atas permintaan bez rumate aku gak. cyunk kam0o.. ^_^



btw,nie lar first time aku beli FON ngn duit sdr tanpa bantuan abah aku.:) b4 dis, abah aku je yg hulur.ngee3~ 
ok lar 2 kan. aku da gak iniatif nak dapatkan keinginan mahal aku.. owg laen, sng je dapat dr mak ayah dowg. aku nie xda lar senang nak dapat sume yg aku nak. ikt gak lar.. adk beradik rmy,rmy xrmy pown ada lar 4 owg adik aku. so, susah lar cket. aku pown dah kena berdikari lar kot skunk nie. dah besar! sume nak kena ngalah je..huhu aish! tiba2 lak wat ayat pasrah kat cnie..:) wateve lar! ape yg penting? aku dah dapat ape yg aku nak dan pakai dr hasil tgn aku sdr..

haa..lupa lak nak gtaw kat ane aku beli.. jauh gak lar. hekhek dok KEDAH tapi beli kat IPOH.(^^,) 
sbbnya bez rumate aku nie lar yg suggest kat aku beli kat ipoh. katanya murah. ag pown, mmg aku nak blek ipoh ngn dy dari segamat. so, amek lar chance 2.. and IPOH lar tempat wat aku TERSENYUM riang sampai ke telinga.^____________^  aku epy sgt2.... uhuuu... owg yg tertentu je yg tawu knapa.:) thanx dear! 
malam lak also make me smile n epy.. -_____- thanx!

~ sweet memorable day ~



wif QIRANA AZLAN

sepatutnya ada one more pic.:) tapi xda lak.. :( maybe next time will be appear! 

story kaly nie sal ape yg menjadi kenyataan aku bila nak sampai ipoh wif my bez rumate. first my CORBY BABY (membe aku namakan.hehe) and other than dat, ....... secret ag! -_- my memory at ipoh on 24 sept and 25 sept 2011...thanx again dear!

ok lar. c u next story.. thanx spe2 yg bca k..












thanx for reading ya

Thursday, September 22, 2011

fanatik ke?


Assalamualaikum..

jumpa ag kita! ^_^ entry kaly nie aku nak story sal fanatik ngn something.. ape meaning fanatik nie? ngee3~ mcm aku nie taw sgt meaning fanatik.huhu tapi btw, ape yg aku pham lar kan.. fanatik 2 bla someone mmg gler2 punya suka lar. mmg sume bnda sal something 2, sume dy nak taw. rite? bley dkatakan luar dalam dy nak taw n sememangnya akan taw lar. serba serbi lar lbey sng..*_* 

yg aku bley nak story sal FANATIK nie bkn ape. housemate aku merangkap classmate aku nie haa.. fanatik gler ngn  SYAMSUL YUSOF. sume owg knal kan? pengarah muda yg famous wat masa skunk nie selain FARID KAMIL 2.-__- dy punya fanatik 2 sume bnda nak syamsul je. huhu sampaikan bley tiru cara syamsul. sume owg igtkan style syamsul pakai shawl cm nie haa ~ 

sowie lar pic xbpe nak jelas lar. *_*

fanatik ke cm 2? uhuu....

haa...cam nie lar antranya..tapi housemate aku nie xda lar tiru seboleh2nya n kemana sja. ikt dy gak lar..:) kira fanatik gak lar 2.:) dalam sehari mesti ada sebut syamsul punya.. uhhuu membe aku nie lak jenis yg kelakar lak kan. dalam sehari mmg xlepas lar ngn gelak taw dy 2.. ^_____^ sampaikan kat fb pown dy dok bising2 sebabnya syamsul xapprove2 reQuest fwen dy.hihi dy dok tny membe2 aku yg laen lar. knapa kat dowg  syamsul approve, kat dy xapprove2 ag lar. ngn nada yg kelakar lar.. 

nak kena mention nama membe aku 2 ke? xperlu kot. malu dy anti.. (^^,) aku pown juz nak share story membe2 yg aku ada.. nak luangkan masa yg ada nie update blog aku jap..law xupdate, mau xbersawang je blog nie haa.! >__<

finish yet! dats all.. 2 je lar story aku tok ary nie.:) 

mood ~ sgt ok! ^_^  sebab...........secret lar.ngee3~  bubye!!

 

santapan utk membe aku 2..huhu

thanx for reading ya

Wednesday, September 21, 2011

tak ada motif yang sebenarnya


Assalamualaikum..


xda motif. ngee3~

-___- jumpa ag! wateve lar. aku pnya blog punya pasal lar kan. .huhu aku nak ckp pasal blog aku nie lar. menjak2 nie aku asyik nak renovate page blog aku nie ja. nak bg nmpak sedap mata memandang lar katakan mcm blooger laen tapi xda lar sehebat dowg. tapi ok ke blog aku skunk nie? bkn ape, aku bwu perasan yg page blog aku nie penuh ngn animasi LOVE je. ngee3~ jiwang kah aku nie? ahakz3.. kebetulan je kot. tapi aku nie mmg suka law pasal LOVE2 nie tapi 2 lar..... =(  emmmh! malas lar nak cita pasal love. ase sakit aty lak.adoi! 

wateve! actually, aku pown bwu je msuk2 dalam blogger nie. tgok mcm menarik lak kan bla tgok blog kwn2 yg laen. mcm2 story aku baca. kisah cinta lar. kisah what the hell lar. kisah makanan lar. huh.. mcm2 kisah lar. law aku nak sebut nie mmg byk sgt2 sal blog nie. tkt xlarat nak baca lak kot.so bored! *_*
ada yg nak publisiti pown ada kot. oppss! sowie law ada yg trsa. aku x tniat nak skitkan aty spe2 ye. ^_^  

entry kaly nie xda motif pape pown, juz nak spend masa nak update blog aku nie je. anti kang bersawang ag page blog aku nie.. 

k lar. setakat nie je lar untuk entry terakhir malam nie. law kerajinan aku ada untuk esok ary, aku update ag. kte story2 ye.. ^__^

bubye.. nyte2 all..
 ~ 11.23 pm ~



thanx for reading ya

aku dah wat keputusan ~


Assalamualaikum...

bertemu ag selepas beberapa minit entry yg lepas.:)

entry kaly nie aku nak tell yg aku dah wat keputusan nak beli nset ape. entry sebelum nie aku da ckp sal nset SONY ERICSSON XPERIA tapi aku xlepas bajet lar. sobs3 ~ nie lpas aku g usha2 ngn bez rumate aku nie lar.xplan pown nak usha kat tempat 2 tapi tiba2 TERBEKENAN lak kat nset nie. MURAH pown murah lar. lepas lar bajet aku nak beli nset bwu. murah x murah gak lar law dah BERATUS $$$..*_*


story punya story, kang lupa lak nak gtaw nset ape yg aku terbekenan 2.huhu :) x sume owg tawu kot nset nie.. sbbnya aku da tell kat kwn aku then dy ckp " never heard of dat " huhu.. aku pown, actually bley knal nset 2 pown dari bez rumate aku lar.. cantik gak.. 


nice x? actually nie lar nset SAMSUNG CORBY yg aku interested 2..

hopely, i'll be getting it.. ok lar. dats all for dis time. time 2 prepare meals 4 break fasting later.. bubye.. salam..









thanx for reading ya

aku kaya!


Assalamualaikum...


yeay! aku kaya! ^______^ cam lagu nie haa ~ 

" duit duit mana kau duit? "

lbey krg cm 2 lar.hihi merepek je aku nie.nonsense! pa motif entry nie pown xtaw lar. ok2. continue k..
beznya law bley kaya cam nie kan.everyday bley take duit kat pokok je. :) xda duit je g take kat pokok. tapi law dah pokok 2 mati, langsung xpayah! hahaha makan lar tanah yg ada kat pokok 2.uhuk3~  

dunia skunk nie suma perlukan duit. nak msuk tandas pown kena bayar. nie kan yg laen2. huh! *_* nak dapat duit 2 yg complicatednya. law dah ada duit, mmg xigt dunia dah. -___- aku nie lak agak kaki shopping gak taapi bley di control ag lar KOT. :) sometimes lar.. 

wateve it is, actually i want 2 tell that i got GAJI today. >_< ngee3~ opss! terlepas lak kan. xcited sgt. bkn aku nak mention suma owg, juz my memory. ag pown, aku bkn slalu pown nak dpt duit sendiri kan. oweyZ duit PAMA je kan and have a limited gak. so, when got duit sendiri nie, ase excited lbey lar kan. law ada yg nak komen aku nak mention suma owg sal nie. ok. go on! dont mind.. bkn slalu pown.:) MULUT OWG MMG XBLEY NAK TUTUP..  sowie guys.. juz want to share.. 


ok lar. dats all for today. btw, epy oweyZ all my fwenz.. thanx.. (^^,) 













thanx for reading ya

Thursday, September 15, 2011

uhhh!!


Assalamualaikum...


15 SEPTEMBER 2011 ~ 17.33 PM ~

Nie tarikh n masa yg wat aku hangin sgt. Dush3!! Aku hot gler ptg td kot! Da lak owg cari pasal ngn aku. Aish!! Aku ckp baek2, dy wat maen kasaQ ngn aku lak. Aku pa ag maen kasaQ gak r. Owg wat baek, aku baek ngn owg 2. Tapi law owg wat kasaQ ngn aku, kasaQ lar aku. Bahasa kasaQ cket, kurang ajaQ! Aishh!!!


Disebabkan aku nie da hati perut dan berperikemanusiaan gak, malas aku nak mention nama OWG 2 n sebab ape aku hot 2.. uh! sabaQ ja.. aku xkan lupa tarikh keramat nie. >___<

Aku xmo benci owg tapi owg dah wat aku ase benci sgt2. Ermm...


byk sgt ujian idup aku dari dulu sampai lar skunk nie. xhenti2 ujian datang menguji aku.. moga tahap kesabaran aku dapat mengawal segala emosi aku.. amin...

prinsip aku sentiasa akan aku pegang no matter where i'll go and what i'm doing in my life..

" biar lar owg jahat wat kat aku, jgn aku balas ape yg owg 2 wat kat aku '' 

and smile always...^___________^
















thanx for reading ya

dilema nak wat keputusan *_*


Assalamualaikum...

Bertemu ag kte di cnie. *_* kaly nie aku nak cita yg aku ngah DILEMA lar.=( jap2 ek! Nie bkn dilema hal CINTAN CINTUN k.. aku plan nak beli fon bawu lar. Aku tingin nak SONY ERICSSON XPERIA.. law ikt bajet 2 mmg ckup tapi................ -_-  aku asa syg lar plak nak kna kuarkan duit beli nset 2. *_*

Aku tnya ngn rumate baek aku nie. Dy ckp xyah sbbnya dit 2 bley g shopping2. Hehehe ^___^ aku nie lak mmg kaki shopping gak lar. Bkn bley window shopping je, mesti open window pny.. ngee3~
2 yg aku dilema je skunk nie nak beli ke xnak beli?? Aish!!

Xpe2. Tgu ary 2 da sampai, tawu lar aku nak wat keputusan kot.:)


nie lar nset angan2 aku wat masa nie.. -___-


thanx for reading ya

Wednesday, September 14, 2011

other story ^_^



aku akan continue ag update story aku sepanjang cuti semester lepas. bukan ape, x sempat nak update time cuti 2. so, aku update awl sem bwu nie lar sementara keje x menimbun ag.hukhukhuk ^__^

C U LATER!!





thanx for reading ya

yang pergi akan tetap akan pergi


Assalamualaikum..

kisah nie berlaku masa aku ngah cuti sem bulan julai lepas. aku bwu nak kongsi cita skunk nie. yelar, dah lama sgt xupdate blog nie..

~ 11 JULAI 2011 * 11.07 pm * ~

Kisah pemergian arwah tok wan aku kat KEDAH. Arwah tok wan aku nie side abah aku. Side mak aku dah xda. So, b4 nie tinggal yg tok wan je. Aku igtkn sempat ag arwah nak tgok aku konvo anti. Tapi ALLAH lbey sygkn dy ag. Dah sampai ajalnya masa 2..

Sebelum ary arwah pergi, attitude dy dah laen dah. Selalu law aku g n kezen2 aku yg laen g umah arwah, mesti dy akn snyum n akan tegur tapi kaly nie xpown. :”( arwah senyap je, xckp pape pown kat kami masa 2. Masa 2 musim buah – buahan. Aku nak g kait buah manggis depan umah dy. Aku da tegur gak dy tapi dy senyap je. Selalu law aku tegur, mesti dy akn jwb gak tp kaly nie x...emmm aku nie xda lar pk yg bukan2. Dah mmg xjangka pown sume 2. Satu ag, dy xda sakit pape pown n mmg chat walafiat. Bley makan minum ag masa 2. Dy pergi tinggalkan kami sume tanpa sakit pape n mmg mengejut malam 2..

Lepas abiz kait buah sume, aku tegur ag arwah tapi still same.:( then aku blek umah. Dok mlm 2 lam kul 10.45 pm, mak long aku kol mak aku tapi aku yg angkat. Mula2 shock gak mak long kol mlm2. Selalu law kol mlm2, msesti da urgen. Then, Mak long ckp sambil nangis2 :

“ila.. ayah xsdaQ dah nie’’

Aku nie dah sebak2 dah ase. X terpk pown smpai ke tahap 2. Aku pk arwah koma je. Sbbny sebelum nie dy penah koma gak. Tapi lepas 2, ok blek..:(  then aku twus gtaw mak aku.

“mak..mak long kol gtaw yg tok wan dah xsedaQ’’

Mak aku dah isaw gler dah time 2 lpas aku gtaw cm 2. Aku twus ajak mak aku g umah tok wan. Mula2 mak aku suwoh tgu kat umah je sbb adik2 aku dah tido, yg tinggal adik aku yg FORM 6 2 je yg xtido ag.. then, aku nak g gak ngn mak aku. Aku dah xsedap aty. Sobs3..
Lepas2 2, aku twus start engine keta twus g umah tok wan. Bila smpai je...... waaaa! :””( owg dah penuh kat umah tok wan aku. Aku pelik gak bila smpai tgok owg dah penuh. Aku x pk lgsg HAL 2. Yg aku pk tok wan aku koma ja.emmm bila aku dah tuwun keta n menuju ke umah, aku terdengar da slah sowg owg kg ckp fon gtaw yg tok wan aku dh xda. Time aku ase cm nak rebah ja tapi aku gegas masuk lam umah.

Ape yg aku nampak lam bilik, tok wan aku dah terbujur kaku ngn kain batik dah tertutup sampai ke muka. Masa 2, aku asa kosong ja lam pala aku nie, ase cm nak rebah je then aku twus g kat side abah aku. First time, aku tgok abah aku nangis.:”(
mak aku pown twus g side abah aku n nangis.. aku lak lepas g kat tok n peluk dy. Tok aku mmg xbley nak tima gak. Dy ckp kat aku n kezen aku ( farah ) :

“tok wan hmpa dah xda. Hmpa dah xda tok wan dah lepas nie.’’

Time 2 TUHAN je yg tawu ape yg kami ase bila tok ckp cm 2. Aku nie nangis gla2 lar. Terasa kosong sgt bila owg yg kita syg pergi dulu. Yg sebelumnya ada, tiba2 xda. Tahun pertama beraya tanpa tok wan.. redha ngn pemergian dy...

Sebelum dy pergi, ada perubahan yg mmg owg laen x perasan. Rupanya, ape yg arwah ckp2 sebelum nie petanda n arwah dah ase yg dy akn pergi dulu tinggalkn kami sume.emm mlm 2, arwah da dgaQ burung Qiang bising2. Then arwah da ckp kat tok aku :
“ ada owg nak mati kot’’
Rupa2nya kata2 dy 2 xsangka akn jd knyataan. And it happened on himself.. wuuuu3! :””(

YA ALLAH.. KAU REDHAKAN LAH HATI KAMI SEMUA ATAS PEMRGIAN ARWAH UNTUK SELAMANYA DAN KAU MUDAHKANLAH PERJALANAN BELIAU KE ALAM YANG BARU ITU... AMIN...

 ~ asenya setakat nie je kisah 11 julai 2011. Tarikh yg amat memilukan n redha atas ape yg dah terjadi. Sume yg berlaku atas KETENTUAN TUHAN n yg pasti kena redha..INSYALLAH.. law nak cita ag, mmg xabz, smpai max words kot.:) ~


kita hanya peminjam sementara di muka bumi ini dan akan kembali ke pemiliknya selamanya...







thanx for reading ya